Naslovna 2

AMONIJAČNE HLADNJAČE

Sa rastom znanja o uticaju HFC-a na globalno zagrevanje amonijak i CO2 kao prirodni rashladni mediji se nameću kao efikasna i bezbedna rešenja u industriji rashlade.Zbog svojih termodinamičnih svojstava amonijak je i dalje vrlo popularan kao rashladni medij u mnogim industrijama.

SENA u svojoj ponudi ima i rešenja za amonijačne hladnjače. Koristimo moderne klipne i vijačne kompresore pri projektovanju rashladnog sistema, specijalne izmenjivače toplote od materijala prilagođenih amonijaku i ostale komponente koje podržavaju ove tehnologije. Rešenja koja projektujemo su visoko-efikasna, uz mogućnost automatizacije procesa i rekuperacije energije.

Amonijačne hladnjače i rashladni sistemi su posebno pogodni za velike industrijske objekte, za zamrzavanje i lagerovanje voća, povrća, mesa, sladoleda, za rashladne procese u mlekarama, fabrikama za proizvodnju sokova, vode, piva.

Preko 1.000 referentnih rashladnih sistema i hladnjača, više od 80.000T ohlađene i zamrznute robe dnevno i 50 zaposlenih sa višegodišnjim iskustvom u industriji hlađenja su garancija kvaliteta projekata, proizvoda i usluga koje SENA nudi natržištu.