O nama

 

O nama

Sena d.o.o. je kompanija koja spaja inženjering, tehnologiju i znanje kako bi ponudila optimalna rešenja svojim klijentima u industriji hladjenja. Sa dugogodišnjim iskustvom, fokusom na kvalitet, efikasnost i pouzdanost, Sena je danas lider na tržištu industrijskog hladjenja. Naša osnovna delatnost je projektovanje, proizvodnja, i instalacija hladnjača, rashladnih sistema, komponenti i delova sistema, rashladnih agregata i rashladnih komora. Velika raznovrsnost modela, dizajniranih za različite temperaturne režime i zahteve za hladjenjem daju klijentu mogućnost da bira tehničko rešenje koje najbolje ispunjava njegove zahteve.

Senu je osnovao g. Dragan Senić, dipl. inženjer elektrotehnike, u Kragujevcu 1999. godine, sa ciljem da se kvalitetnim poslovanjem i poštovanjem visokih standarda odvoji od konkurencije i uspostavi značajno tržišno prisustvo. Savremena organizaciona struktura, korporativna kultura fokusirana na kreiranje vrednosti, visok nivo stručnosti, iskustvo i entuzijazam svih zaposlenih, kao i potpuni fokus organizacije na kvalitet proizvoda i usluga, najbitnije su karakteristike kompanije. Sena postiže optimalni balans izmedju cene i kvaliteta pažljivim dizajnom, kontrolisanom upotrebom materijala i resursa, i visoko-obučenim timovima u lancu proizvodnje. Kao rezultat, Sena danas nudi najefikasnija, održiva rešenja u oblasti tehnologije hladjenja.

Mi se izdvajamo od konkurencije po kvalitetu i obimu proizvoda i usluga koje obezbedjujemo. Ispunjavanje i prevazilaženje očekivanja naših klijenata su nam vodiči u svakodnevnom poslovanju. Po zahtevima, pojedinačnim potrebama i specifikacijama klijenata kreiramo individualne projekte, hladnjače, rashladne sisteme, agregate i rashladne komore. Za realizaciju projekata zaduženi su visoko obučeni i iskusni timovi prodaje, inženjeringa, proizvodnje i montaže. Kako bi zaokružili projekat, dajemo garanciju na kvalitet, funkcionalnost i bezbednost svojih proizvoda i usluga koja je medju najkonkurentnijama na tržištu. Takodje posedujemo sve potrebe sertifikate i ispunjavamo standarde koji garantuju kvalitet naših proizvoda i usluga.

Svi naši proizvodi su bazirani na ekološki usvojenim rashladnim fluidima, u skladu sa najvišim standardima zaštite životne sredine. Sve komponente Sena rashladnih sistema, koje pažljivo biramo u saradnji sa našim partnerima, obezbedjuju energetsko efikasne i ekološke sisteme, koji postižu maksimalne performanse sa minimalnom potrošnjom energije i atmosferskom emisijom. Upotreba najkvalitetnijih komponenti uz stručnost i iskustvo timova proizvodnje i montaže garantuju dugoročnu operativnu bezbednost proizvoda.

PROIZVODNI PROGRAM

 • Rashladni sistemi i rashladni agregati. Prema zahtevima klijenata projektujemo, proizvodimo i montiramo rashladne sisteme i rashladne agregate za sve temperaturne režime.
 • Hladnjače i rashladne komore. Sena projektuje i proizvodi hladnjače i rashladne komore različitih dimenzija i kapaciteta. U zavisnosti od specifikacija klijenata naš tim iskusnih inženjera projektuje hladnjače, uzimajući u obzir namenu, kapacitet i vrstu proizvoda, broj i tip komora, potrebne rashladne sisteme, kao i ostale gradjevinske i lokacijske uslove. Završeni i potpuno funkcionalni objekat se predaje klijentu po principu „ključ u ruke“. Rashladne komore se grade u plusnom, minusnom i kombinovanom temperaturnom režimu, u zavisnosti od potreba za hladjenjem.
 • Rashladni tunel (protočni i šaržni) – ŠOK komora. Projektujemo, proizvodimo i montiramo rashladne tunele, protočne i šaržne, takozvane „ŠOK“ komore različitog kapaciteta zamrzavanja. Namenjeni su za sve vrste roba, i sa optimizovanim načinom prostrujavanja vazduha postižu maksimalnu efikasnost zamrzavanja. Ovi rashladni tuneli obezbedjuju brzo i ravnomerno zamrzavanje proizvoda, bez oštećenja i uz očuvanje kvaliteta.
 • Rashladni sistemi za indirektno hladjenje - Chilleri. U našoj ponudi imamo i rashladne sisteme za indirektno hladjenje, takozvane Čilere, koji obezbedjuju protočno hladjenje fluida za različite tehnološke procese.
 • Komore sa kontrolisanom atmosferom - ULO komore sa DCA tehnologijom.  ULO (Ultra low oxygen) komore, sa DCA (Dynamic Controlled Atmosphere) tehnologijom namenjene su za produženo čuvanje voća i povrća. U ovim komorama se obezbedjuje visoko-kvalitetno skladištenje namirnica uz pomoć fine regulacije temperature, vlažnosti i procentualnog sastava gasova u komori. Voće i povrće se u ULO komorama može skladištiti i do 2-4 puta duže nego u drugim uslovima hladjenja.
 • Hladionička (termoizolaciona) vrata. U našoj ponudi imamo zaokretna, klizna i segmentna vrata svih dimenzija za panelnu i zidnu ugradnju, kao i vrata za specijalne namene.  Sva klizna i segmentna vrata mogu biti isporučena i ugradjena sa automatskim upravljanjem.
 • Termoizolacioni paneli. Sena nudi i termoizolacione (sendvič) panele izuzetnih termoziolacionih svojstava. Sendvič paneli su obloženi pocinkovanim i plastificiranim limom, i proizvode se sa PUR, PIR i ispunom od mineralne vune. Ovi paneli se koriste za izgradnju hladnjača, rashladnih komora, klanica, mlekara, i drugih industrijskih i komercijalnih objekata.
 • Spiralni „ŠOK“ tuneli za pekarsku industriju. Sena projektuje i pravi spiralne tunele za zamrzavanje testa, kao i komore za fermentaciju testa koje se koriste u pekarskoj industriji.
 • Bazeni za „Ledenu vodu“. Neophodan deo opreme u tehnologiji prerade mleka.

KLIJENTI  I KUPCI

Tehnologija hladjenja je vrlo bitna za mnoge industrije, i zato je opseg upotrebe naših rashladnih sistema i proizvoda širok: od najvećih industrijskih sistema do malih i specifičnih rashladnih instalacija za  različite namene.

 • Proizvodjači i preradjivači hrane: industrija mesa, industrija mleka i sladoleda, pekarska industrija, preradjivači voća i povrća, proizvodjači jaja, gljiva...
 • Trgovinska preduzeća: maloprodajni objekti, supermarketi, hipermarketi...
 • Ugostiteljski objekti: hoteli, restorani, pekare, mesare...
 • Industrijsko hladjenje: kompanije iz farmaceutske industrije, industrije prerade plastičnih masa, kao i sve kompanije koje imaju potrebe za hladjenjem.